неделя, 8 март 2015 г.

Четирите основни принципа за перфектна чаша кафе

Ние от Starbucks ще ви разкрием една малка тайна за това как да си приготвите перфектната чаша кафе. Всяка чаша кафе, която сервираме в нашите заведения започва с една проста формула: правилна пропорция, правино смилане, качество на водата и свежест на кафето. Тази комбинация може да я приложите и у дома, без значение как се приготвяте вашето кафе. Следвайте четирите принципа и винаги ще имате перфктна чаша кафе:

1. Пропорцията: рецептата за перфектната чаша кафе е 10гр на всеки 180мл вода. Спазвайте винаги пропорцията, независимо как приготвяте своето кафе. Ако резултатът е твърде силно кафе за вашия вкус добавете гореща вода.




2. Смилането: бъдете сигурно как ще приготвите кафето си, за да знаете правилния начин на смилане. Еспресо машините изискват много ситно смляно кафе; кафето, приготвено на джезве или турското кафе, изисква още по-ситно смилане; кафето за френска преса трябва да бъде смляно възможно най-едро.

3. Вода: 98% от кафето всъщност е вода. За това е      толкова важно да използваме прясна филтрирана или бутилирана вода. Загряваме я почти до точката на кипене, за да извлечем на максимум вкусовете от кафето.

4. Свежестта: отвореният пакет кафе не е много траен, също както всички пресни продукти. Съхранявайте кафето в херметически затворен съд при стайна температура не повече от седмица. Номерът е да го държте далеч от пряка слънчева светлина, топлина, кислород колкото е възможно.

Препоръчваме ви да смелите кафето точно преди варене, за да се уверите, че крайният резултат е само един - свеж аромат!



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар