сряда, 1 октомври 2014 г.

Anniversary Blend

Всяка година в началото на есента идва време за Anniversary Blend. Бленд, който никога няма да забравим, щом го опитаме.
Anniversary Blend е създаден през 1996 г в чест на 25 годишнина от създаването на Starbucks.
 Всяка година пакетът е все по-привлекателен и неповторим.
Блендът съдържа кафета от Суматра, които носят аромат на земя, подправки, билки и масло.
Кафетата, които Starbucks купува от острова специално за този бленд са отлежали. Точно тези отлежали кафета носят специфичните аромати и вкусове на Anniversary Blend.
Какво всъщност представлява отлежалото кафе ?
На зеленото кафе му е необходимо да отлежи около 5 години. То се съхранява в чували в големи проветриви помещения като на всеки 6 месеца чувалите се обръщат, за да могат да се проветрят по-добре. Също така няколко пъти в годината се изпращат и мостри от зеленото кафе в Сиатъл, централата на Starbucks, за да се установи дали е качествено кафето и да се провери колко е отлежало.
Кафетата от Суматра са характерни със своите плътни, наситени вкусове и най-вече точно тези, които са отлежали.
Невероятна комбинация, която силно ви препоръчвам да опитате, е чаша горещо кафе Anniversary Blend с лъжица....масло! Да, точно така, много добре ме разбрахте  :)  - лъжица масло. Това е традиционен метод на приготвяне на кафе точно в този регион от света - Суматра, Бали и най-вече Виетнам, където вместо мляко добавят масло, за да се подчертае плътния вкус на кафето. Към малка част от топлото кафе добавяме лъжица масло, разбъркваме добре и добавяме останалата част от кафето.
Ако не ми вярвате - просто опитайте !



Няма коментари:

Публикуване на коментар