Ние от Starbucks купуваме африкански кафета от години. За разлика от повечето страни, където се отглежда кафе, в Кения има официална организация, която се занимава с търговията на кафе. Тази организация дегустира и оценява всяка партида кафе, преди тя да бъде продадена на търг. Starbucks обаче не купува кафета от търг; вместо това различни доставчици купуват кафе, което смятат, че ние ще одобрим и след това ни изпращат мостри. Африканските кафета са едни от най-екзотичните в света като най-често имат вкусове на цветя, плодове, цитруси и най-вече лимонови и портокалови нотки. Когато дегустираме кафето трябва да си изберем подходящ вид храна, която да подчертае допълнително вкусовете на кафето.
И така, направихме Кафе Дегустация в градината на Starbucks Нансен. Първо опитахме KATI KATI като го приготвихме на френска преса и подчертахме неговите цитрусови нотки с портокалов кейк. Комбинацията беше много свежа и изключително подходяща.
А за да се разхладим в този горещ ден приготвихме кафето и в студен вариант с резен портокал. Резултатът - уникална комбинация! Невероятен плодов вкус! Задължително трябва да опитате!
Пропорцията за перфектната чаша кафе е 10 гр на 180 мл вода. Когато приготвяме Iced Coffee обаче трябва да сложим 20 гр кафе на 180 мл вода. В чаша слагаме лед и го заливаме с кафето. Ако желаете можете и вие да добавите резен портокал.
Специалистите от Starbucks препоръчват да преодолеете горещите дни с чаша студено кафе в ръка, излежавайки се на хамак. Аз ви препоръчвам, ако нямате хамак просто да се насладите на оставащите топли дни, както намерите за добре! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар